HTML

Árösszehasonlító: termék- és árösszehasonlító

Árösszehasonlító: termék- és árösszehasonlító

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A porszívó vásárlás 'rejtelmei' - tippek, árak, árösszehasonlító

2009.02.26. 11:51 UKlára

A mosógép mellett fontos háztartási eszköz a porszívó is. Ezzel kapcsolatos vásárlási tanácsaimat, árösszehasonlító tapasztalataimat szeretném most megosztani Veletek (manapság egyre ritkábban találni olyan eladót, akit egyrészt meg is találunk az áruházban, másrészt ért is azokhoz a készülékekhez, amit forgalmaz)

Mire figyeljünk a porszívó kiválasztásánál?

Hajlamosak vagyunk az árra és a márkára koncentrálni, mondván, hogy a jó márkájú porszívó (pl. egy Philips porszívó vagy egy i-Robot Roomba porszívó), biztos mindenben jó, és akkor már csak az árak összehasonlítása marad hátra. Ez részben igaz is. És persze mindenkinek szíve joga ilyen egyszerűen dönteni egy új porszívó mellett, de azért nem árt némi háttérinfóval is felfegyverkezni a porszívó vásárlás megkönnyítéséhez.

Van allergiás a családban?

Manapság annyira sokan szendvednek porallergiától, asztmától, hogy sokaknak első szempont egy jó kis antiallergén porszívó kiválasztása. Lehetőleg porzsák nélküli (hogy senkit ne irritáljon a porzsák és ne kelljen az újabb porzsákok miatt később plusz költségekkel számolni), de van, aki vízszűrőset keres. Az egészségünk drágább mint egy néhány ezer forintos árkülönbség - keressünk anti-allergén porszívó készüléket, ami szinte teljesen kiszűri a káros kis mikroorganizmusokat.

A porszívó szűrő fokozatai

A porszívó választásnál először is jó megvizsgálni, milyen a szűrője. A porszívó különböző méretű porrészecskéket szív fel, és ideális esetben tiszta levegőt bocsát vissza a helyiségbe. Ha nem jó a szűrő, akkor a porszívó nem tiszta levegőt fog kibocsátani, hanem porral telítettet. Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy olyan hatást érünk el, mintha nem is porszívóztunk volna. A szűrő feladata, hogy megtisztítsa a porszívóba beáramló port, szennyeződést. A porszívókat osztályozzák a szűrőrendszer szerint. A legtöbb porszívó 4 és 7 közötti értéket ér el. Ha porszívót vásárolunk, feltétlen vizsgáljuk meg a szűrőrendszert, és kezeljük elsődleges szempontként az árösszehasonlításnál.

A szűrő többfajta lehet: papírszűrő (ez a sima papír porzsák), motorvédő szűrő (a turbinánál lévő bementen található, 1 µm nagyságú részecskéket is felfog), kimeneti szűrő (a motorból kivezető csatornára szerelt, nagyon speciális). A hagyományos porzsákos porszívó helyett választhatunk ma már vízszűrővel (aquafilteres) vagy ciklonszűrővel ellátott porszívókat is.

A porszívó következő fontos tartozéka a szívófej

A porszívó fontos tartozéka a szívófej. Ez is többféle lehet. Következzen egy rövid rendszerezés a porszívó szívófejekről:

Van az ún. univerzális szívófej, amely sima felületek és szőnyegek porszívózásához nagyon megfelelő. A kitolható görgők segítik a porszívózást, ezért nem akad meg a porszívó.

Szűk helyeket legjobban a résszívó fejjel porszívózhatunk. A kefés szívófejet pedig sima és barázdás felületek porszívózására is használhatjuk. A turbófej egy nagyon speaciális porszívó tartozék, amelyben a beszívott levegő hajtja a turbinát, és ez mozgatja a forgókefét. A porszívózás ezzel a turbófejjel szinte öröm. Természetesen az ezzel felszerelt porszívó ára is kicsit más, mint az egyszerű megoldás esetében. Ezt is érmes megnézni egy árösszehasonlító oldalon.

Profiknak ajánlom az elektromos turbófejjel ellátott porszívót, melyet külön csatlakozóaljzat működtet. Van aztán még nagyon spéci forgófej, ami a vákuum alkalmazásával tapad a falhoz.

Aki nem az olcsóbbat válasszunk elve alapján keres, az elengedheti a fantáziáját. Az árak tekintetében persze van eltérés. A mikroszálas hengerrel ellátott szívófej például a nagyon kicsi porrészecskéket is eltünteti.

Többfunkciós porszívóhoz nedvestisztító fej is tartozik, ami ugye tovább fokozza az árak alakulását.

További szempontok a porszívó vásárláshoz

A porszívó további fontos tartozéka a szívócső, amely két darab műanyag toldócsőből vagy egy darab teleszkópos csőből áll. A fémből készült szívócső tovább kitart, de nehezebb széthúzni őket. A porszívó árába közvetve beleszámítják persze a fémből készült szívócsövet is. A porszívó része még a gégecső, mely kb. két méter hosszú, elvezeti a fejeken és a toldalékcsöveken beszívott levegőt a porszívó portartályába.

A porszívó zajszintje

A porszívó lehetőleg ne legyen túl hangos. A leghalkabb porszívóknál a gyártók 70 dB körüli zajértéket jelölnek meg. A távvezérlő a cső markolatán van, ezzel lehet ki- és bekapcsolni a porszívót, és szabályozni a szívóerőt.

 Önműködő robot porszívó vezeték nélküli - macskások, kutyások figyelem!

Akinek a lakásában kisebb bundás állatok laknak és gyakran kell a kihullott szőrszálakat, szőrpamacsokat takarítgatnia, kifejezetten javasolt a robot porszívó. Első pillantásra az ár drágának tűnhet, de nagyon klassz, okos gép, magától körbejár a lakásban és takarít. Intelligens porszívó. Persze kisgyermekes családban is jól jöhet, de nagyobb odafigyelést is kíván (és nyilván belekerül egy-két apró legódarabka is a porszívó szerzeményei közé)

 Autóhoz, asztalhoz - morzsaporszívó

 Kisebb porszívó hadműveletekhez ne kapcsoljuk be a nagyobb áramot fogyasztó készülékeket - erre jobb és kényelmesebb a kézi porszívó, vagy morzsaporszívó - jó kiegészítóje a nagy normál porszívóknak.

 Mindenki használja a családi porszívót

Válasszunk úgy, hogy a többiek baját, nyűgjét, életkorát is vegyük figyelembe.

 

Fotó: http://wirelessdigest.typepad.com (robot proszívó), http://handheld-vacuumcleaners.com/ (macska és porszívó)

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás üzlet online árak akció bolt gép olcsó webshop tippek internetes tanácsok shop áruház porszívó háztartási árösszehasonlítás árösszehasonlító árkereső

A bejegyzés trackback címe:

https://arosszehasonlito.blog.hu/api/trackback/id/tr48967368

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása