HTML

Árösszehasonlító: termék- és árösszehasonlító

Árösszehasonlító: termék- és árösszehasonlító

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Mosógép árösszehasonlító, árkereső - Vegyünk olcsóbbat, jobbat!

2009.02.20. 11:17 UKlára

Az árösszehasonlító oldalak használata nagyon fontos nem utolsó sorban mosógép vásárlásakor, ezzel háziasszonyként is szembesültem. Egyáltalán nem mindegy, hogy hol veszek meg egy mosógépet. Nyilván az olcsóbbat, jobbat szeretném választani. Tudjuk, hogy egy ilyen jellegű beruházás több évre szól, ezért nem csak úgy a kirakat kínálata alapján választunk, meggondolatlanul. De mire is kell figyelni egy mosógép vásárlásakor.

Mosógép árösszehasonlítás:

Hogyan aránylik a mosógép ára a méretéhez?

Döntsük el, hogy mekkora mosógépre van szükségünk. Teljesen szükségtelen egy sokkal nagyobb terméket venni. Az elöltöltős mosógép méret 60 x 85 x 60 cm. Ha nincs elég helyünk a fürdőszobában, választhatunk kisebb mosógépet is, ez azonban az esetek többségében felültöltős lesz (40 x 85 x 60 cm). A mosógép méret kiválasztásásnál két dolgot vegyünk figyelembe: hol szeretnénk elhelyezni a készüléket (előtte mérjük le a helyet, hogy lehetőleg beférjen), milyen gyakran mennyi ruhával töltjük meg. Egy árösszehasonlító oldal pontosan leírja a mosógép paramétereit, nemcsak mosógép árkereső oldalként funkcionál.

Mennyibe kerüljön a mosógép? Árösszehasonlítás a gyakorlatban

A mosógép ára elsősorban a típustól, márkától és a felszereltségtől függ. Általános információ, hogy a felültöltős mosógép képviseli a drága kategóriát, az elöltöltős pedig az olcsóbbat- de erről egy árösszehasonlító oldalon gyorsan és könnyen áttekinthetően kaphatunk információt. Sőt, arról is, hogy mi-hol-mikor van akciós áron. Ilyenkor ugyanis sokat spórolhatunk.

A mosógépek esetében az alsó kategória nagyjából 60-70 000 Forintnál kezdődik, de akár 120 000 Ft is lehet. A középkategóriás mosógép 100-200 000 Forint között mozog (klasszikus példa erre a közkedvelt Bosch mosógép, vagy Electrolux mosógép). Egy középkategóriás mosógép már megbízható, teherbíró egy átlagos heti mosáshoz, és általában teljesen megfelel egy átlagos 4-6 tagú családnak. A felső kategóriájú mosógép pedig a 200 000 Forintnál kezdődik, és a határ a csillagos ég, meg az érintőképernyős mosógép vagy fuvallatra tisztító buborékos mosó-masa. Amint mondtam korábban, érdemes egy ár összehasonlító oldalon tájékozódni vásárlás előtt, nehogy kihagyjunk valami jó kis mosógép akciót.

Gazdaságos mosógép, van ilyen: árkereső tippek

Mindig ügyeljünk a gazdaságosságra is. A mosógépet elég gyakran használja a család, ezért nem mindegy, mennyi áramot, vizet fogyaszt. A mosógépeknél létezik az ún. energiaosztály besorolás, ez pedig attól függ, mennyi víz és energia fogy el egy mosás során. A legalacsonyabb értékű az A+, míg a legmagasabb a G. hasznos tanács, hogy az árkereső oldalon szörfölve, mindenképpen olvassuk el a mosógép leírását. Ott tájékozódhatunk az energiabesorolásról is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mosógép programok számától is függ az ár

Ma már egy mosógépnél több programból is választhatunk. Ilyenkor az alapján döntünk, hogy mennyi a kimosandó ruha mennyisége, szeretnénk-e szárító programot is használni vagy szárítóra tesszük ruháinkat (manapság a legtöbb mosógép egyben szárítógép is). Egy átlagos mosógép fordulatszáma 400 és 1600 között mozog. Ez viszonylag tág intervallum, tehát szabadon dönthetünk igényeink szerint. A termosztát segítségével pedig beállíthatjuk a mosás hőfokát, amit a ruha szennyezettsége befolyásol. Legtöbbször ez azonban már eleve a programmal együtt választható, és nem egy külön gomb. Általában 15-24 program választható egy mosógépnél. Ezeket a termékleírás az árkereső oldalon egészen pontosan tartalmazza. Általában a háziasszonyok 2-3 programot használnak, maximum négyet.

 Ne feledjük, hogy érdemes előbb az interneten infót gyűjteni a kívánt mosógép márkáról, mi a többi vásárló véleménye egy mosógép márkáról vagy modellről vagy éppen boltról. És sokszor vannak kedvezményre jogosító kuponok is.

A régi mosógépeket most már ingyen elviszik (ahogy az újat hozzák), így nem kell aggódnunk amiatt, hogy hogyan fogunk a régi kiszolgált keverőtárcsás mosógéptől környezetbarát módon és gyorsan megszabadulni. Ezért, vagyis a régi mosógép elszállításáért plusz árat nem számolnak fel.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás üzlet online árak akció bolt gép olcsó webshop tippek internetes tanácsok mosógép shop áruház háztartási árösszehasonlítás árösszehasonlító árkereső

A bejegyzés trackback címe:

https://arosszehasonlito.blog.hu/api/trackback/id/tr42954489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása